Jedan dan iz Njenog ugla

Mmmm, kako je toplo pored mame i tate, kome da se približim? Ništa ne vidim, izgleda da još nije ni svanulo. Nasloniću se na mamimo rame, valjda je neću probuditi…… Uh, šta to bi? Udarila sam se. O NEEE!!! Opet su me stavili u krevetac. „AAAAAAAA, maaaamaaaaamaaaaammmmaaaa……..“ (tišina) Hm, zašto ne reaguje? Moraću glasnije „MAAAAAAAAAAAAMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA“. Eno je, ustaje. TO!

Opet sam pored njih. Život je baš lijep. Mama me mazi, tata mi pjevuši. Misle da ću još spavati a ne znaju da je vrijeme za buđenje. Malo ću je štipnuti za obraz. A tatu ću povući za nos. To je to. Evo ih. Konačno me gledaju. I smješkaju se. Baš su simpatični kad ih ovako probudim, znam da su srećni jer bi bez mene prespavali cijelo jutro i dan bi im propao.

O, ne. Mama mi skida pidžamu, slijedi presvlačenje. Volim ja to ali, daj mama, pusti me nekad da hodam bez pelena. Pa šta ako se svaki put upiškim na tepih ili krevet? Uvijek ti to središ. Pranje zuba? MOŽE. Ali nije mi jasno kako to da, kad tata pere zube, uvijek ima neku zanimljivu pjenu kojom me zasmijava a kod mene ništa. Baš bezveze.

Eno mame kuha kafu. I sprema mi doručak. Ali, ništa ne vidim, nešto zvecka. Pokušavam se popeti uz njenu nogu a ona se smije. „Aaaaaa“ Kako može da mi se smije? Zar ne zna koliko je ovo važno? Uzmi me, mama. „Aaaaaaaa, mama“ Konačno, pruža mi ruke. Vidjeću šta pravi. Oh. Vodi me tati. Tata pije kafu ispred kuće zato što puši. Mama kaže da je to ružno. Pijesak, jupi. Tata, vidi kako leti. Još je i ukusan. „Jeeeeeeee“ Ali, tata, zašto mi ne daš da jedem pijesak, pa šta će mi biti? Vadiš me iz školjke, hoćeš da šetamo. U kolica? „Neće, neće, aaaaaaa“. 20140816_072626

 

Zove nas mama. Mama spasioc. Doručak? Pa mama, najela sam se pjeska, što me pitaš šta mi je to oko usta. Zašto se hvataš za glavu!? Evo, jedem. Sviđa mi se ovo što je napravila ali me nervira što mi svaki put ona daje. Zašto me ne pusti da sama jedem, kao da sam mala? Vidi, mama, vidi kako ja to radim. Prvo uzmem u ruku pa u kašiku pa bacim na pod i onda pojedem. „Jeeee“. I malo otplešem. Zar nisam slatka? Sve sam pojela.

 

Vodi me vani. Baš sam sretna. Idemo u šetnju. Gdje je maca? I cuko? Znam ja gdje su, trčim prema njima. Uh, kako sam zapela. Pala sam, mama neće da me podigne. Kaže da to nije ništa i da polako ustanem. Dobro, mama. Eno je…. „Eeeee, Maaa, Maaaa…“ Prilazi mi, baš je neka umiljata. Hoću da je zagrlim, mama mi ne da. Bolje da sam sama krenula u šetnju. A maca se ne buni, hoće i ona da je zagrlim. „Maaaaa, Maaaa“ Moja mama je baš bezobrazna, opet me odvlači od mace. Aha, eno i cuke. Da samo znate kako su njih dvoje zanimljivi. On veliki i žut a ona malena i crna. I igraju se zajedno. I on ide prema meni. „Va, Va…“ Oh, ne, trči. Mama, uzmi me. „Aaaaaaaaa“. Zamalo. Hvala ti mama.

DSCN5919

Šta, zar već? Idemo papati? Ne razumijem te, mama, zašto tepaš? „Ća, Ma…“ Pozdravljam se sa macom.

Tata opet nešto radi. Moj tata puno radi ali uvijek ga nekako odvučem da se igramo. Zanimljivo je ono nešto kod njega. Šta je to, tata? „Naj, naj“ Tražim da mi da a on ništa ne razumije. Čudni su ovi moji roditelji. Mama me vodi u sobu, daje mi neku flašicu a ja neću to. Zašto je ovako obučena? „Sis, sis“ mama, daj mi siku, šta ti je? U zadnje vrijeme mi ne daš moju siku!!! „Aaaaaaaaaaaaaa, aaaaaaaaaa, aaaaaaaaaaaa, aaaaaaa…“ Još samo ovaj put, neću dudu. „Neće, neće, aaaaaa“ O, mama, pa zašto se opet hvataš za glavu? „Aaaaa, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa“ TO! Sika! „Sis, sis, sis… mmmm“ Konačno. Laku noć, mama.

———-

Šta se to čuje? Nešto kucka. „AAAAAAAAA“ Brza je. Grli me moja mama. Miriše na kafu. Šta, opet pije kafu? Čekaj, čekaj, nije je jutros ni popila. Nešto kucka po računaru, bila sam u pravu. Crtani! Daj crtani! „Cali, cali“. Smije se svaki put kad tražim crtani i uvijek samo preklopi onaj laptop. Baš je bezobrazna moja mama. „Cali, cali. Aaaaaaa. Cali, cali“

Opet mi pravi onaj super sok. JUPI, baš ti hvala, mama. Vidi kako se radujem, vidi kako pravim super crvene tačke po zidu kad protresem flašicu. Mama se hvata za glavu. Šta li joj to znači!?

Vodi me u sobu da se igramo. Dosadna je sa ovim novim tepihom. Stalno mi pokazuje neku pticu i pita gdje je ptica. Pa tu je, mama, zar još nisi naučila gdje je ptica!? Jeste, šaren je i zanimljiv je ali dosta više. Pusti me da se igram. Neću bebu. Ni medu. Ni kućicu. Ni loptu. „Neće“ Daj mi on spravicu iz koje se čuje muzika. Baš je super kad okrećem ovo dugme i čuje se sve glasnije. „Eeeee, aaaeeeaeaeeeaeeaaea“ Vidi, plešem. Baš sam super. Idi, mama, kuhaj ručak. Pusti me da budem malo sama.

——–

Dan je baš brzo prošao. Igrala sam se sama, pa sa tatom a onda je došla i mama i baš nam je bilo super. Smijali smo se. Bili su baš smješni kad su pokušali da ponove moje riječi. Izgleda da me nisu razmujeli da se kaže IZAĐI umjesto ĐAĐ, kako su oni govorili. Zamislite kako to smješno zvuči. Odrasle osobe a kažu „Đađ“. Pa ni ja, ovako malena, ne tepam. Ali, dobro. Volim ja njih. Posebno kad me ljube istovremeno i škakiljaju.

Čujem je kako govori tati da je vrijeme za kupanje. A meni kaže: „Idemo tuš, tuš“ Vjerovatno misli da ja ne znam šta znači kupati se. Radujem se. Baš je super kad ja uzmem tuš, voda pršti na sve strane. Hahaha, mama je sva mokra. Ali, opet se hvata za glavu. Sve mi je jasno, samo to ne.

Oblači me, baš mi je sad lijepo i toplo. Idemo u krevet. Sad će i moj najdraži dio. O, ne. Opet mi ne da siku. „Sis, sis, naj, naj“ Mama, daj mi siku, pa šta se to dešava sa tobom. Dugo se svađamo, moja mama i ja. Pravi se da ne čuje šta joj govorim. Daje mi dudu. „Neće“ Šta će mi to, hoću siku i tačka! „AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA“. Umorna sam, spava mi se a ona je tako uporna. Opet se hvata za glavu. Sad me već nervira. „AAAAAAAAAAAAAAAAAA….. AAAAAAAAAAAAAAA“. Evo tate. Ali, tata nema siku, neću tatu, hoću siku. „AAAAAAAAAAAAAAA“ Mama izlazi. Sigurno se naljutila. „Tatatatatata“. Umorna sam, zaspaću. Ali, prije nego što zaspim, tata, mislim da mamu boli glava. Cijeli dan se hvata za glavu a ja sam tek sad shvatila. Možda mi zato ne da siku, pustiću je večeras.

Noćas ću je zeznuti. U snu ona neće ni znati da me je podojila.

Laku noć svima.

Advertisements

5 мишљења на „Jedan dan iz Njenog ugla

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.